سوالات متداول

سوالات متداول

 

1-  شرایط و روند پذیرش دانش آموز از نظر مراحل آزمون ورودی، تعداد شرکت کنندگان و تعداد پذیرفته شدگان را بیان کنید؟

 این شرایط در اینفوگراف مراحل ثبت نام بیان شده است که اطلاعات آن علاوه بر پایگاه اینترنتی مدرسه در اختیار مراجعین حضوری نیز قرار می گیرد. تعداد شرکت کنندگان در آزمون ورودی هر سال در حدود سه هزار نفر است و تعداد پذیرفته شدگان برای حضور در پایه دهم دبیرستان حدوداً 100 نفر می باشد.

 

2- با وجود تعداد زیاد متقاضیان ورود به دبیرستان انرژی اتمی آیا امکان افزایش ظرفیت پذیرفته شدگان وجود دارد؟

دبیرستان انرژی اتمی از سال 92 به منظور هماهنگی با سیستم جدید آموزش و پرورش ظرفیت ورودی پایه دهم خود را از 60 نفر به 100 نفر رسانده است و هیچ برنامه دیگری برای افزایش مجدد ظرفیت وجود ندارد

 

3- آیا دانش آموزانی که در آزمون ورودی پایه دهم قبول نشده اند امکان ثبت نام در سال آینده را خواهند داشت؟

بله، دانش آموزانی در که آزمون ورودی پایه دهم موفق به قبولی نشده اند می توانند در سال های آینده در آزمون میان پایه شرکت و برای ورود به پایه های یازدهم و دوازدهم مجددا اقدام نمایند

 

 

4-  ساعات کاری مدرسه و تعطیلات مدرسه به چه نحو می باشد؟

ساعت کاری مدرسه از30: 7 دقیقه صبح تا 15 بعدازظهر است هرچند امکان افزایش ساعت کاری تا 18 در برخی روزهای مشخص وجود دارد. تعطیلات مدرسه هم طبق تعطیلات رسمی کشور و موارد غیرمترقبه اعلامی است. مدرسه در روزهای پنجشنبه، برنامه های فوق برنامه دارد که تمامی دانش آموزان در این کلاس ها مشارکت فعال خواهند داشت.

 

5- آیا دبیرستان برای سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان برنامه ریزی می نماید؟

سـرویس ایاب و ذهـاب هـمچون سـال های گذشته موجود است که در ابتدای سال تحصیلی برنامه ریزی آن انجام می شود و طبیعتاً با توجه به مسیرهای تعیین شده اولیا عهده دار هزینه ایاب و ذهاب می باشند.

 

6- وضعیت ظاهری دانش آموزان باید چگونه باشد؟ آیا نسبت به آن سخت گیری می شود؟

مدرسه دارای لباس فرم است که از نظر اقتصادی و فرهنگی دارای منافعی برای دانـش آموزان و اولیا است. علاوه بر ایـن ظـاهر دانش آموزان در محیط مدرسه باید دارای عرفی مناسب باشد و با وجود صمیمیت حاکم بر مدرسه در حد متعارف و در حوزه اجرای قوانین نظارت و کنترل دقیق صورت می پذیرد.

 

7-  برنامه های تابستانی اعم از کلاس ها، اردوها و زمان بندی آنها چگونه است؟ 

دوره آموزشی یک ساله دبیرستان سه ترم تحصیلی دارد که یکی از این ترمها، تابستان است. 20 درصد از آموزش کلی سال دهم  و 30 درصد آموزش سال یازدهم و دوازدهم در این ترم صورت می گیرد. زمینه کلی کلاسهای تابستانی برای پایه دهم فوق برنامه و برای پایه یازدهم و دوازدهم درسی است. در عین حال برای همه پایه ها برنامه پژوهشی ، فرهنگی و  تفریحی وجود خواهد داشت. زمان کلاس تابستانی معمولاً هفت هفته می باشد.

 

8-  حجم دروس و میزان فشار درسی بر دانش آموزان به چه میزان می باشد؟

 در برنامه درسی دبیرستان همواره آرامش دانش آموزان مد نظر قرار میگیرد و حجم تکالیف متناسب با توان آنها توسط مسئولین محترم پایه ها به صورت روزانه برنامه ریزی می گردد ولی طبیعی  است که با توجه به رقابت بالای دانش آموزان و برنامه های ویژه دبیرستان برای موفقیت دانش آموزان در کنکور و المپیادهای علمی معمولاً دانش آموزان علاقه مند به تلاش بیشتر می باشند.

 

9-   در این دبیرستان روش های ایجاد انگیزه تحصیلی و حس رقابت سالم در دانش آموزان چگونه است؟

 

 اصلی ترین راهکار ایجاد انگیزه و رقابت سالم در حوزه های آموزشی، آزمونهای جامع درسی و در دیگر حوزه ها برگزاری مسابقات و جشنواره های فوق برنامه پژوهشی ، فرهنگی و ورزشی می باشد ؛که در حاشیه این برنامه ها ضمن کنترل های مسئولان مـدرسه توصیه های اخـلاقی نیز برای ایـجاد رقابت سالم به دانش آموزان داده می شود.

 

10- تا چه حد موفقیت دانش آموزان را در المپیادها،کنکور سراسری و مسابقات پژوهشی تضمین می نمایید؟

دبیرستان انرژی اتمی ایران همواره با برنامه ریزی ، مدیریت و بهره مندی از بهترین مربیان ، زمینه کسب موفقیت دانش آموزان مستعد و ساعی را فراهم نموده است که نتایج کسب شده "بدون هیـچ گونه ضمانتی" از سال های گذشته تا کنون گواه این مدعا می باشد.

 

11-  میزان اثرگذاری خانواده ها در رسیدگی به موفقیت و رشد دانش آموزان چقدر است؟

بررسی سوابق دانش آموزان سالهای گذشته همواره نشان می دهد که احتمال موفقیت دانش آموزانی که خانواده های آنها مشارکت جدی در امر آموزش داشته اند به مراتب از سایرین بیشتر بوده است ؛ بنابر این ما معتقد هستیم که امر تعلیم و تربیت فقط و فقط در تعامل سازنده با خانواده ها امکان پذیر می باشد.

 

12- تفاوت های میان آموزش عمومی مدرسه با آموزش علاقه مندان به شرکت در المپیادها چیست؟

برنامه های آمادگی المپیاد در پایه دهم در تابستان به صورت عمومی برای همه دانش آموزان اجرا می گردد اما پس از 5 هفته دانش آموزان المپیاد و کنکور با مشورت مسئولین پایه از یکدیگر جدا می گردند.در ادامه مسیر آموزش دانش آموزان با کمک مسئولین مدرسه می توانند  در برنامه های فرهنگی، پژوهشی و غیره حضور داشته باشند. برنامه های باشگاه المپیاد نیز با تمرکز بر آمادگی برای آزمون های المپیاد در ضمن آموزش درس های رسمی خواهد بود.

 

13- توجه به استعدادهای دانش آموزان و برنامه دبیرستان برای شکوفایی این استعدادها در کنار حوزه های آموزشی چیست؟

 برنامه های مدرسه در این حوزه به طور مفصل در طی مراحل ثبت نام معرفی خواهد شد. به صورت اجمالی می توان گفت اهمیت گذاری برای کلاس های پژوهشی و هدایت ایده های دانش آموزان تا مرحله ثبت اختراعات و نوآوری ها و برگزاری کلاس های متنوع فرهنگی هنری درکنار باشگاه المپیاد سه حوزه اصـلی برای شکوفا نمودن استعـدادهای دانـش آموزان علاقه مند می باشد.

 

14-  برنامه های پرورشی و تربیتی خود را معرفی نموده و این فعالیت ها دارای چه درجه از اهمیت می باشد؟

مدرسه برنامه های پرورشی و تربیتی متنوعی دارد. که میتوان به برگزاری همایش ها و میزگردها، برقراری نمازجماعت روازنه و زیارت عاشورای هفتگی ، انتشار نشریه به مناسبت های گوناگون مذهبی و ملی ، برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی و هنری، سوق دادن دانش آموزان به مطالعه و کتابخوانی اشاره نمود. جزئیات این برنامه ها در ابتدای هر سال در قالب تقویم اجرایی مدرسه به اطلاع دانش آموزان و اولیای محترم میرسد.

 

15- نحوه آموزش و یادگیری مهارت های زندگی اجتماعی چگونه است؟

توجه به مهارتهای زندگی در چند سال اخیر بیش از گذشته مورد توجه مدرسه قرار گرفته است و ضمن آموزش این مهارتها در دو بخش مربیان و دانش آموزان اقداماتی همچون آماده سازی بستر پژوهش های علوم انسانی دانش آموزان در حوزه  مهارت های زندگی، برپایی سمینارهای مهارتهای زندگی برای دانش آموزان ، تخصیص نیمی از ساعت درسی مشاوره هفتگی به موضوع مهارتهای زندگی و برگزاری اردوهای تعاملی پدران و پسران صورت گرفته است

 

16- برنامه های ورزشی دبیرستان در راستای حفظ شادابی و نشاط دانش آموزان چیست و در چه درجه از اهمیت قرار دارد؟

با توجه به فضای علمی موجود در مدرسه لزوم توجه به نشاط و ورزش با هدف تعادل بخشی به امور همواره مورد عنایت مدیران مجموعه بوده است ؛ دبیرستان انرژی اتمی با همکاری سازمان انرژی اتمی برنامه هفتگی ورزش دانش آموزان را در سالن های ورزشی پیشرفته آفتاب برگزار می نماید که این موضوع زمینه ساز موفقیت های ورزشی دانش آموزان ما در مسابقات ورزشی تا مرحله کشوری نیز بوده است.

 

17- آیا دبیرستان انرژی اتمی با مدارس و موسسات آموزشی خارج از کشور تبادل علمی دارد؟ آیا از آن مدارس الگو می پذیرد؟ چگونه؟

یکی از اقدامات ارزشمند انجام شده در دبیرستان انرژی اتمی راه اندازی واحد تحقیق و توسعه می باشد که یکی از ماموریت های آن بهینه کاوی در حوزه های آموزشی و مدارس می باشد که از زمان راه اندازی این واحد مستندات بسیاری از نوآری های مدارس پیشرو در جهان جمع آوری و پس از بومی سازی در اختیار افراد مرتبط قرار گرفته است . اقدام دیگر نیز بازدید سالانه مـدیران ارشـد مـدرسه از مـدارس پیـشرو در جـهان می باشد که تا کنون بیش از ده کشور مورد بازدید قرار گرفته است.

 

18- آیا از فارغ التحصیلان استفاده و پشتیبانی می شود؟ چگونه؟

با تاسیس انجمن فارغ التحصیلان تلاش شده است که چنین کاری صورت گیرد. تفاهم نامه هایی هم با سازمان انرژی اتمی برای تسهیل همکاری علمی دانش آموختگان مدرسه با این سازمان به امضا رسیده است که از جمله مفاد آن استفاده نخبگان از پژوهشگاه سازمان و طرح خدمت سربازی فارغ التحصیلان نخبه دبیرستان در سازمان می.باشد